post-images/ways-to-use-java-effectively/cover.jpg

Efektif Java Kullanma Yolları

Başlığa baktığımızda bir yemek tarifi gibi görünsede aslında nihai hedefim etkin bir şekilde java yazmak. Yazdığı kodun okunabilir, yeniden kullanılabilir veya temiz olmasını kim istemez? Bu hedefime giderken edindiğim bilgileri, deneyimleri ve tabiki de hatalarımı seninle paylaşmak istiyorum. Bu yazıda seri boyunca yazacaklarımı toplamak ve senin elinin altında bulunması için yazıyorum.

Gün içerisinde pek çoğumuz kod yazıyoruz. Hatta günlerimiz kod yazarak geçiyor. Fakat yazdığımız kodlama diline ne kadar hakimiz? Her gün java yazmak bizi geliştiriyor mu? Acaba, bizleri geliştiren her gün java yazmak mı? Yoksa, java yazarken karşılaştığımız sorunlar mı? Peki bunlar dışında yazdığımız bu debî derya dili nasıl geliştirebiliriz? Nasıl daha etkin kullanabiliriz? İşte bu adımda bizlere yön verecek olan Joshua Bloch hocamızın yazmış olduğu Effective Java kitabı, seri boyunca bu kitap da elde ettiğim bilgileri sade ve özet bir şekilde sana aktaracağım.

Anlamanın yolu, en sade şekilde anlatabilmektedir.

Konu içerisindeki kod parçalarını github hesabımdan paylaşıyor olacağım.

Yukarıdaki düşünceye sahip olan ben, karşılaştığım her konu, sorun ve bilgiyi anlayıp, özümseyip sana en sade halini sunmayı planlıyorum. Bunu yaparken de sürekli soru sorup, bu soruları bir bir cevaplama hedefine girişeceğim bazı soruların sana cevaplardan daha yararlı olması dileğiyle…

Obje Yaratma ve Yok etme (Creating and Destroying Objects)

Tüm Nesneler İçin Ortak Yöntemler (Methods Common to All Objects)

JavaEffective JavaJoshua BlochClean CodeCreating and Destroying ObjectsMethods Common to All Objects